Vegansk karryret m. kikærter & korriander

Sund juleguf + 3 opskrifter

xzxz

Vi er nu officielt i december måned og hvad er bedre end den søde juletid med konfekt og småkager!. Men hvorfor ikke forsøge at sætte et lidt sundere præg på al den mad, vi nu kommer til at indtage? I den forbindelse har jeg fundet 3 opskrifter på konfekt og småkager, som jeg har forsøgt at sætte mit eget sunde præg på samtidig med, at jeg har forsøgt at bevare både smag og sødme. Opskrifterne indeholder alle elementer som ikke nødvendigvis er sunde, men det er trods alt også kun jul én gang om året.

Protein kugler med peanut butter

Disse proteinkugler har et højt indhold af protein og fedt, fra henholdvis protein pulver og peanutbutter. Proteinpulveret kan evt. erstattes af mandelmel.

12070883_1509666876019943_1367892682_n

ca. 50 stk.

  • 2,5 dl. havregryn
  • 16 dadler
  • 2,5 dl. protein pulver (Nutramino Whey 100 vanilla)
  • 2,5 dl. økologisk Peanut Butter Creamy (Green choice)
  • 5 spsk. hakket chokolade (Nellie Dellies milk chocolate)
  • 1,75 dl. mælk

 

Blend havregryn, dadler og mælk i en foodprocessor indtil massen er ens og dadlerne er hakket fint.

Tilsæt proteinpulver og peanutbutter. Hvis massen er før tør, tilsæt da mere mælk, hvis massen er våd tilsæt da mere havregryn.

Tilsæt hakket chokolade og tril massen til kugler på størrelse med en teske.

*Kugler kan opbevares i køleskabet omkring 1 uge, eller frysses i et par måneder.

Følg linket for at se original opskrift: http://www.eatingbirdfood.com/chocolate-chip-peanut-butter-cookie-dough-protein-balls/

 

Veganske citronsmåkager

Disse småkager er inspireret af  bogen “Keep it vegan” af Aine Carlin, jeg har sat mit eget præg på dem ved at tilsætte kokos, citronsaft og citronskal. 

12301319_543519432481053_865698431_n

ca. 6 – 7 stk.

  • 125 g. sukker (evt. kokossukker)
  • 125 g. vegansk smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver.
  • 2 spsk. kokosmel
  • saften og skallen fra 1 citron

 

Pisk sukker og smør, indtil det er luftigt, rør herefter vaniljesukker i.

Tilsæt hvedemel, bagepulver og kokosmel og rør det sammen, indtil der bliver formet en blød dej.

form dejen til en pølse, og lad den hvile i køleskabet i omkring 1 time eller natten over.

Forvarm ovnen til 180 °C, rul dejen til 6 kugler og placér dem på en bageplade med god afstand til hinanden.

Bag småkagerne omkring 15 – 20 min. (indtil gyldne).

Lad dem køle af og dekorer evt. med citron glasur.

 

Havregrynskugler med dadler

Disse havregrynskugler indeholder dadler, men de kan sagtens erstattes med figner, enten tørrede eller friske. Desuden kan de rulles i f.eks. kakao, tørrede hindbær eller finthakkede nødder. 

11330527_147570638907602_91919925_n

ca. 40 – 45 stk.

  • 150 g. dadler
  • 75 g. mandler
  • 40 g. kokosmel
  • 40 g. havregryn
  • 30 g. kakao
  • evt. vand

 

Blend dadler, mandler, kokosmel, havregryn og kakao til en ensartet masse og tilsæt evt. vand for at gøre massen formbar.

Rul massen til små kugler, på størrelse med en teske.

*Kugler kan opbevares i køleskabet omkring 1 uge, eller frysses i et par måneder.

 

Love Sarah

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk karryret m. kikærter & korriander