Ingefærshots m. citron & hyldeblomst
Mængden af billeder og artikler omkring de famøse “ingefærshots” er efterhånden mange. Jeg har valgt at hoppe med på bølgen og dele en opskrift ingefærshot med citron og hyldeblomst. Man kan selvfølgelig undlade hyldeblomst hvis man ikke bryder sig om det, det samme gælder selvfølgelig citronen!
Alternativt kan man putte en flækket vaniljestang i, det synes jeg selv tilføjer lidt mere smag.
*Opskriften giver ca. 1 liter ren ingefærshot
- 2 liter vand
- 2 økologiske citroner i skiver
- 200 g. ingefær skrællet og skåret i skiver
- 3 – 4 spsk. sukker eller flydende sødemiddel efter smag
- 2-4 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft (alt efter smag)
Sæt en gryde med vandet til at koge. Skær imens citronerne i skiver og skræl ingefæren og skær det i tynde skiver. Tilføj både citron og ingefær til gryden og hæld herefter sukker/sødemiddel i.
Kog ingefærshotten i 40 min og afkøl herefter shotten.
Ingefærshotten hældes på en flaske med hyldeblomstsaften og rystes godt.
*opbevares ca. en måned i køleskabet
Love Sarah
Ingen kommentarer endnu