Hjemmelavet tomatsalsa
Salsa er en af de madvarer, som jeg tit har købt færdiglavet, det er det nemmeste og det sparer mig arbejdet. Men jeg må ærligt indrømme, at det ikke er det sundeste og at der altså findes sundere alternativer. Med inspiration fra forskellige opskrifter online fandt jeg min egen variation af netop salsaen. Størstedelen af ingredienser er nogle som alle har adgang til og de er stort set alle friske, hvilket for mig er lig med gode og næringsfulde ingredienser. Salsaen kan bruges til mange ting, selv elsker jeg at servere den med hjemmelavet nachos, så bliver det næsten ikke mere hjemmelavet. Salsaen kan opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Jeg anbefaler derudover at den opbevares i maks. 3 dage, da den ikke er konserveret.
Opskrift:
- 8 Tomater
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 Jalapeño eller chili
- 1 peberfrugt
- 1 bundt koriander
- 1 lime (saften)
- 1 spsk. Soja sauce
- 1 spsk. Eddike
- salt og peber
Fremgangsmåde:
– Hak tomaterne fint, blend evt. et par af dem og put dem herefter i en skål.
– Hak løg, hvidløg, Jalapeño, peberfrugt og koriander fint og tilsæt dem herefter til skålen med tomaterne.
– I en separat skål blandes saften fra en lime, soja sauce, eddike, salt og peber og tilsættes herefter til skålen med resten af ingredienserne.
– Bland herefter alle ingredienser godt, indtil alt er blevet ligeligt fordelt.
Jeg håber at i vil give jeg i kast med denne opskrift.
Love Sarah
Ingen kommentarer endnu