Dette spiser jeg på én dag + opskrifter

10 ting i mit køkken

12242104_1170505892964561_2103961627_nVi har alle madvarer eller drikkevarer, som altid er i vores køkken eller i vores køleskab. Vi har alle én eller flere madvarer, som er med til at kendetegne den måde vi spiser på. Nedenunder finder i en liste med 10 mad/drikkevarer, som man altid vil kunne finde i mit køkken, uanset sæson!

Salat

Salat er som ordet lyder “salat” og kan bestå af mange forskellige typer og former, det er ydermere meget kaloriefattigt og giver en god mæthedsfornemmelse.

Jeg bruger salat til mange af mine måltider, primært til frokost og aftensmad. Salat er utroligt alsidigt og jeg bruger det typisk til rugbrødsmadder og som supplement til aftensmaden.

Rugbrød

Det varierer selvfølgeligt, hvad der er i rugbrød, men én ting er sikkert, og det er, at der er fibre i. Fibrene i rugbrødet gør at vores tarmfunktion er normal og fibrene giver ydermere øget mæthedsfornemmelse.

Jeg bruger rugbrød som supplement til frokosten eller til aftensmaden. Jeg laver enten en rugbrødsmad med pålæg, eller spiser det til måltidet. Rugbrød er en af de måder hvorpå jeg føler, at jeg kan indtage de bedste fibre på.

Citron

Citroner er rige på vitamin C og egner sig godt i rigtig mange slags madlavning, både når det kommer til de salte og søde retter, samt til at friske drikkevarer op.

Jeg bruger typisk citron som krydderi på fisk, eller bruger det som krydderi til salater eller supper. Ydermere bruger jeg citron i juice til, at konservere dem på en naturlig måde, så juicen kan holde sig i et par dage.

Røde kidney bønner

Røde kidney bønner og bønner generelt er rige på bl.a. B vitaminer, protein og fibre, hvilket i høj grad gør dem gode til, at bruge som erstatning for bl.a. kød.

Jeg bruger røde kidney bønner til gryderetter og salater, nogle gange erstatter jeg også mit kød med dem.

Bær

Bær er rige på C vitamin og flere typer af bær har vist sig at have et forholdsvist højt indhold af fibre.

Jeg bruger bær i smoothies, til bagning og som topping på bl.a. yoghurt.

Mandler

Mandler er rige på B vitaminer såsom riboflavin, vitamin E og mineraler som kalcium og jern. Mandler indeholder enkeltumættet fedt hvilket betyder, at det fedt vi finder i mandler er såkaldt ”sundt fedt”.

Jeg bruger mandler både som snack, men også til bagning, i smoothies og som topping på f.eks. havregrød eller yoghurt.

Bananer

Bananer er rige på vitamin B6 og kalium. Man siger, at det som kendetegner bananer er deres høje indhold af kalium, men forskning har vist, at andre grøntsager såsom sødekartofler, gulerødder og bønner indeholder en endnu større mængde.

Bananer bruger jeg som oftest i smoothies eller spiser dem som snack eller til morgenmåltiderne. Bananer i smoothies gør at smoothien bliver cremet og de virker desuden også godt som topping på f.eks. yoghurt eller skyr.

Chiafrø

Chiafrø er rige på B vitaminer såsom riboflavin og thiamin, de indeholder desuden jern, kalcium og magnesium.

Jeg bruger typisk chiafrø i smoothies, juice eller til topping på yoghurt. Man skal dog holde sig for øje, at det er anbefalet, at man maksimalt indtager 15-20 g. chiafrø om dagen. Desuden udvider chia frø sig meget, som først og fremmest giver en god mæthedsfornemmelse, men som derfor også kan tykne de drikkevarer man måtte putte dem i.

Danskvand

I de fleste tilfælde indeholder danskvand ingen kalorier, såfremt der altså ikke er tilsat nogen tilsætningsstoffer udover den velkendte kuldioxid.

Jeg drikker tit danskvand, fordi jeg synes, at ordinært vand fra hanen, godt kan blive kedeligt i længden. Derfor tyr jeg til danskvanden i stedet for sodavanden.

Mørk chokolade 75 %

Mørk chokolade er velkendt for at besidde sundhedsfremmende næringsstoffer, såsom jern, kalium og fibre, såfremt chokoladen er på mellem 70-80 % kakao.

Jeg bruger mørk chokolade i bagning, som snack og som topping på bl.a. yoghurt og smoothies.

Hvad har I i jeres køleskab eller køkken?

 

Love Sarah

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette spiser jeg på én dag + opskrifter